De helft van de Belgen vrezen niet voldoende aandacht besteed te hebben aan het invullen van hun aangifte

11 August, 2009

Na de collectieve sprint om de belastingbrief op tijd in te dienen, is de Belg niet gerust in de efficiënte invulling ervan. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door InSites Consulting, in opdracht van ING België. Hoewel de helft van de Belgen hun belastingbrief als een uitdaging ziet om zo weinig mogelijk belastingen te betalen (dit is een typische karaktertrek van de Belgen), erkennen evenveel Belgen dat zij vrezen niet alle fiscale voordelen gebruikt te hebben.

Uit het onderzoek blijkt dat niet zozeer de aangifte op zich moeilijk en tijdrovend is, maar wel de uitdaging om alle fiscale voordelen te gebruiken waarop men recht heeft. "Belgen (97 procent) vinden het dan ook de taak van de overheid om te garanderen dat elke Belg maximaal geniet van de fiscale voordelen waar hij recht op heeft. Dit kan bijvoorbeeld door de vooraf ingevulde posten in Tax-on-web uit te breiden", zegt Christophe Vergult van InSites Consulting.

Het is dan ook noodzakelijk om je belastingsbrief door een accountant te laten invullen.  Deze kan je begeleiden bij het invullen van je aangifte en alle mogelijk aftrekposten in rekening brengen. Het kan je een flinke besparing opleveren.

 

ABBELOOS SCHINKELS & C°

Stationsstraat 241
9550 Herzele

T. 00 32 53 41 97 02
F. 00 32 53 41 97 03

email